Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κύριε Δήμαρχε δείτε προσωπικά το ζήτημα της υγιεινής

Αρ. Πρωτ. : 40/10-2-2014
Προς : κ. Γεώργιο Καμίνη
Δήμαρχο Αθηναίων
Κοιν.: 1. Πρόεδρο 4ης Δ.Κ.Δ.Α
2. Πρόεδρο Α/θμιας Σχολ.
Επιτροπής 4ης Δ.Κ.Δ.Α
3. Πρόεδρο Β/θμιας
Σχολ. Επιτροπής 4ης
Δ.Κ.Δ.Α
4. Δημοτικές παρατάξεις
5. Αντιδήμαρχο παιδείας
Δήμου Αθήνας
6.Πρόεδρο Δ.Ε.Π.
7. Προϊσταμένη A΄Δ/νσης
Α/θμιας Εκπ/σης Αθήνας
8. Προϊστάμενο Α΄Δ/νσης
Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας
9. Δ/ντες σχολικών μονάδων
10. Σύλλογοι Γονέων και
Κηδεμόνων 4ης Δ.Κ.Δ.Α

Θέμα: Προβλήματα υγιεινής που εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών του 54ου και 51ου Γυμνασίων, 27ου Γενικού Λυκείου και 67ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας.

Κύριε Δήμαρχε

Είναι η δεύτερη φορά που το Δ.Σ. της Ένωσής μας απευθύνεται σε σας ζητώντας την δική σας παρέμβαση σε θέματα που αφορούν σχολικές μονάδες της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας. Στο παρελθόν σας είχαμε επισημάνει ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Διαμερίσματος δεν λειτουργούν έτσι που να λύνουν προβλήματα των σχολείων μας.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να ζητήσουμε τη δική σας βοήθεια αφού στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι σε θέματα των σχολείων και ο ένας ρίχνει στον άλλον τις ευθύνες.

Δυστυχώς οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών καταναλώνονται σε προσωπικούς παραγοντισμούς, αντιπαραθέσεις με διευθυντές σχολείων και κόντρες με την Ένωση Γονέων οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα σχολεία της περιοχής μας.


Αν λοιπόν δούλευαν σωστά και ενδιαφέρονταν για τα σχολεία μας οι κάθε λογής Επιτροπές του Δήμου δεν θα υπήρχε πρόβλημα στις τουαλέτες του 54ου Γυμνασίου το οποίο, σας ενημερώνουμε ότι έχει συγχωνευθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ο χώρος αυτός δεν έπρεπε να φιλοξενεί τόσους μαθητές, διότι δεν είχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και κυρίως υπήρχε πρόβλημα με τις τουαλέτες του. Είχε επισημανθεί από πλευράς μας πριν γίνει η συγχώνευση αλλά ουδείς έλαβε υπόψη τις αντιρρήσεις και τις ενέργειες μας. Ούτε η πρόεδρος της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής είχε πρόβλημα με την συγχώνευση αφού ουδέποτε βοήθησε στο θέμα αυτό με παρέμβασή της. Έτσι ο χώρος φιλοξενεί τους 480 μαθητές με βουλωμένες και τρισάθλιες τουαλέτες και λίγες ως προς τον αριθμό τους για το σύνολο των παιδιών. Τα αντίστοιχα αιτήματα προς τη Σχολική Επιτροπή για το θέμα αυτό δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα.


Επίσης στο χώρο του 51ου Γυμνασίου και 27ου Γενικού Λυκείου που συστεγάζονται, περιστέρια έχουν βρει καταφύγιο και έχουν δημιουργήσει στο χώρο των σχολείων μόνιμες φωλιές. Αυτό δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την υγιεινή του χώρου. Μάλιστα αφού το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε όταν γίνονταν αιτήματα προς τη Σχολική Επιτροπή τώρα πια τα πουλιά γέννησαν και γέμισαν όλοι οι χώροι στα δύο σχολεία από νεοσσούς και τσόφλια αυγών. Φυσικά άρχισαν και οι αλλεργίες ενώ η άνοιξη είναι προ των πυλών. Μπροστά δε στο κυλικείο τα περιστέρια πάνω από τα κεφάλια των μαθητών τους συντροφεύουν την ώρα του κολατσιού τους. Εννοείται ότι πούπουλα και περιττώματα πουλιών είναι παντού στον αύλειο χώρο και στο χώρο εκδηλώσεων. Τα παιδιά συμβιώνουν με τα πτηνά σε μια συνοικία της Αθήνας που ήρθατε και δενδροφυτεύσατε πέρυσι το πάρκο της στην Ακαδημία Πλάτωνα.

Επιπροσθέτως δύο τμήματα του Γυμνασίου που στεγάζονται σε κοντέινερ στον ίδιο σχολικό χώρο τις τελευταίες μέρες με τις βροχές βλέπουν τις τάξεις τους γεμάτες νερό και υγρασία.

Θέλουμε να σας επισημάνουμε επίσης ότι στην οδό Συρράκου που βρίσκεται πίσω από το σταθμό Λαρίσης, υπάρχει η αυλή του 67ου Δημοτικού Σχολείου. Στην οδό αυτή ουρούν δίπλα στις βρύσες του σχολείου οι περαστικοί και οι ταξιδιώτες. Οι γονείς και ο διευθυντής διαμαρτύρονται τέσσερα χρόνια για το πρόβλημα του δρόμου και εκφράζουν φόβους για την υγεία των παιδιών τους. Όμως δεν τους ακούει κανείς από το Δημοτικό Διαμέρισμα, τις Σχολικές Επιτροπές και όσους θεωρούνται «αρμόδιοι».


Κύριε Δήμαρχε εμείς που μένουμε στις περιοχές αυτές ξέρουμε ως γονείς ότι είναι αγνοημένες από τον Δήμο σε πολλά. Ωστόσο για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας απαιτούμε το καλύτερο. Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, όσο και αν θέλουν να τα αντιμετωπίζουν έτσι οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, η πρόεδρος του Διαμερίσματος και όλοι όσοι ασχολούνται με την παιδεία στον Δήμο.

Την προηγούμενη φορά, που Δεκέμβρη μήνα τρεις σχολικές μονάδες μας δεν είχαν θέρμανση, σας απευθυνθήκαμε και επισημάναμε τη δυσλειτουργία όλων των αρμοδίων του Δήμου ώστε να αντιληφθείτε τι γίνεται.


Ελπίζουμε τώρα να ασχοληθείτε με όσα σας προαναφέραμε.


Σας ενημερώνουμε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό που θα αφορά θέμα υγείας μαθητών των σχολείων που αναφέρθηκαν από πλευράς μας, θα θεωρηθείτε υπεύθυνοι όλοι σας.


Αναμένουμε τις ενέργειές σας και την απάντησή σας για το θέμα.

Ευχαριστούμε.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Πρεσβέλου Σπυρούλα              Άγγελος Χονδρορίζος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου