Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Οι εκπλήξεις από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή συνεχίζονται.... Κάντε λίγο κράτει, βρε παιδιά...



Πραγματικά  απορούμε σαν Δ.Σ. της 'Ενωσης Γονέων, αν η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο πρόεδρος της έχουν αντιληφθεί πώς λειτουργούμε  και πώς αυτοί επιμένουν να αντιμετωπίζουν τους γονείς και τους Συλλόγους των Σχολείων !!!
Γνωρίζοντας τον θεσμικό  ρόλο της Ένωσης υπολογίζουμε τους φορείς και συνεργαζόμαστε ώστε   να γίνονται σεβαστοί οι  νόμοι  και οι  θεσμοί  και να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα σχολεία μας.. Το ίδιο ακριβώς ζητούμε και από τα μέλη μας .
Όμως έχουμε την εντύπωση ότι δεν μας βλέπει με τον ίδιο τρόπο  η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή  από τη στιγμή που λειτουργεί  απέναντί μας απερίσκεπτα  και αν θέλετε  υποτιμά  την  νοημοσύνη και την αντίληψη μας.
Θα αναφέρω το περιστατικό που έγινε την Παρασκευή στις 2 περίπου το μεσημέρι και εσείς φίλοι γονείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας και δείτε αν τεκμηριώνω τα λόγια που προλόγισα το κείμενό μου. 
Σε τηλεφώνημα λοιπόν που έγινε με τη γραμματέα της προαναφερόμενης Επιτροπής ρωτήθηκα σαν εκπρόσωπος της Ένωσης σε αυτήν, αν συμφωνώ να δοθεί το ποσό των 700ή 750 ευρώ ώστε να ενοικιαστούν  λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων για τη παρέλαση της 28η Οκτωβρίου.
Ρωτώ λοιπόν πόσοι μαθητές θα μεταφερθούν, πόσα λεωφορεία θα ενοικιαστούν και πόσες φορές θα πάνε οι μαθητές. Άλλωστε μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό για την Σχολική Επιτροπή η οποία σημειωτέον εγκρίνει τα πάντα με το σταγονόμετρο.
Στην ερώτησή μου πόσα παιδιά θα πάνε, η απάντηση ήταν, Όλα... Δηλαδή, ρωτώ,  πόσα; Λέει, δεν ξέρουμε αλλά θα πάνε 3 λεωφορεία από για  2 φορές. Μία φορά είπαν θα πήγαιναν για πρόβα και μία θα πήγαιναν τα παιδιά ανήμερα για τη παρέλαση. Ξαναρωτώ, ο Δήμος δεν έχει λεωφορεία; Δεν ξέρω, απαντούν.
Λέω λοιπόν θα δώσετε χρήματα χωρίς να ξέρετε πόσα παιδιά θα μεταφερθούν, μου λέτε δεν ξέρετε ποια σχολεία του Διαμερίσματος θα παρελάσουν και κυρίως μιλάμε για ανήλικα παιδιά που για όλα αυτά ρωτιούνται οι γονείς μέσω των συλλόγων τους από τους Διευθυντές.

Εσείς όμως ξέρετε ήδη  το ποσόν το οποίο εγώ θα πρέπει να συναινέσω να εγκριθεί!!!!

Επίσης ρώτησα γιατί αυτό γίνεται τηλεφωνικά και δεν γίνεται εκτάκτως μια επιτροπή ώστε να συζητηθεί το θέμα;; Έτσι θα λύνονταν οι απορίες μου. Απάντησαν ότι υπάρχει και τηλεφωνικός τρόπος να γίνονται επιτροπές  και θα κρατηθούν πρακτικά!!!

Εδώ συγχωρέστε με,  αλλά γέλασα.

Ξέρω πως τέτοιες συνεννοήσεις τηλεφωνικές γίνονται εκτάκτως για  απλά θέματα και όχι για κονδύλια με ποσά που αφορούν Σχολικές Επιτροπές. Φυσικά δεν κρατιούνται και  ΠΡΑΚΤΙΚΑ.!!!
Με ενημέρωσαν επίσης ότι τα άλλα μέλη είπαν... ναι
Απάντησα πως αυτό δεν το ήξερα πραγματικά αν ήταν αλήθεια, αλλά και δεν με αφορούσε ως Ένωση. Για αυτό άλλωστε ζητούσα την κανονική διαδικασία για να είμαστε όλοι τυπικά και πραγματικά νόμιμοι.
Απάντησα λοιπόν πως δεν συμφωνώ με την διαδικασία .
Πραγματικά έκλεισα το τηλέφωνο με τις σκέψεις μου σε αναβρασμό.
Τόσο πολλοί υποτιμούν την νοημοσύνη των γονιών και των εκπροσώπων τους;
Τόσο εύκολα δίνουν χρήματα χωρίς προγραμματισμό όταν υπάρχουν μεγάλες ανάγκες των σχολείων μας;
Πώς ζητούν να είμαστε νόμιμοι οι σύλλογοι, ώστε να μας παραχωρηθούν χώροι για τις δραστηριότητες μας (και καλά κάνουν βέβαια) και οι ίδιο κάνουν τις διαδικασίες στον αέρα;

Κλείνοντας θα σας αφήσω να κάνετε πάνω στο θέμα και τις δικές σας σκέψεις και θα σας πω το εξής σαν πληροφορία.
Πριν δύο χρόνια ίσως και τρία, είχαν μπει και πάλι κάποια λεωφορεία για τον ίδιο λόγο και είχαν δοθεί χρήματα.
Τα λεωφορεία αυτά ήταν μισοάδεια διότι οι γονείς πήγαιναν τα παιδιά με δικό τους τρόπο και μέσον στην παρέλαση.

Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου